Σάββατο, 22 Μαρτίου 2008

Η παρουσίαση τών "Ημερολογίων" της Λένας Πλάτωνος

Την Τρίτη 18 του Μάρτη, λίγο πριν έρθει η Άνοιξη, είχα την τύχη να βρεθώ στην παρουσίαση της νέα δουλειάς της Λένας Πλάτωνος με τον τίτλο "Ημερολόγια". Πήγα στον Ιανό περίπου μία ώρα νωρίτερα για να μπορέσω να καθίσω σε θέση προνομιακή, για να την βλέπω. Πλημμύρισε ο δεύτερος όροφος από κόσμο, όλων των ηλικιών! Εκεί πάνω από δύο ορόφους βιβλίων, το μόνο που θυμάμαι ανάμεσα από λόγια πολλά και υπερφίαλα, είναι η φωνή της που μας ευχαρίστησε απλά, λακωνικά! Η σαγηνευτική της φωνή, απόκοσμη, είχες την αίσθηση ότι κουβαλά όλη τη σοφία του κόσμου... και τρυπώνει ακόμα και στην πιο άπιστη καρδιά! Ο νέος της δίσκος γέμισε την ψυχή μας με χαρά και νοσταλγία. Και θλίψη γιατί βλέπουμε πολύ σπάνια τη Λένα πια... δεν είναι πολλοί αυτοί που μας θυμίζουν την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης,μας λένε την αλήθεια με λόγο ειλικρινή αλλά και σπαρακτικό!

Οι φίλοι και ειδικοί που μίλησαν για το έργο της με κούρασαν... Για μένα ήταν αρκετό που η Λένα ήταν εκεί! Νομίζω ότι δεν της ταιριάζουν η φλυαρία και οι έπαινοι...Έχω την αίσθηση ότι δεν τους αγάπησε ποτέ! Πάντα σεμνή και προσιτή αποτελεί για όλους εμάς μία άξια αφορμή να συνεχίσουμε να χαμογελάμε!

Σεβόμενη και εγώ αυτά δεν θα περιαυτολογήσω!

Λένα σε ευχαριστώ που στοιχειώνεις ακόμα τα όνειρά μου!
Photobucket

4 σχόλια:

POETIC SIN είπε...

Θερμή Καλησπέρα Ματίνα!

par...alogos είπε...

...ενώ όλοι περίμεναν η επόμενή της κυκλοφορία να είναι οι "Ερωτογραφίες"!!!
Θα αναζητήσω να ακούσω πάντως...

Καλησπέρα

Spyros Vlahos είπε...

Είναι ευχάριστο να βλέπεις πώς μια γυναίκα ονειρεύεται μια άλλη.

Jocular pike

Medea είπε...

Κ. Βλάχο ειλικρινά με συγκινείτε με αυτό το σχόλιο σας! Σας ευχαριστώ πολύ! Η Πλάτωνος μας συνδέει με έναν κόσμο ονειρικό... γιατί από μόνη της είναι ένα όνειρο... που συνδέει το συνειδητό με το υποσυνείδητο κομμάτι μας.
Καλό σας βράδυ!